Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΡΕΤΙΡΕ?


Μεσα στο οικονομικο χαλι που βιωνουν οι περισοτεροι Ελληνες και που μερα με τη μερα χειροτερευει, φαινεται οτι υπαρχουν πολλες προκλητικες ʽνησιδες καλοπερασακηδωνʼ που καλυπτομενοι πισω απο το θρασος των αεργων (στην κυριολεξια) συνδικαλιστων τους, εννοουν να μη συμμετεχουν στις θυσιες και μισθολογικες απωλειες των υπολοιπων εκατονταδων χιλιαδων υπαλληλων ΔΕΚΟ, Δημοσιου και συνταξιουχων, παρα τις επιστολες που εχουν σταλει στις διοικησεις των οργανισμων για περικοπες. Οι βολεμενοι αυτοι ανθελληνες –ναι, ακριβως αυτος ο χαρακτηρισμος τους αρμοζει- που καποτε φιλησαν κατουρημενες ποδιες για να θρονιαστουν στο σβερκο του εργαζομενου κοσμακη, δεν εχουν χασει κανενα απο τα προκλητικα προνομια που τοσα χρονια μαζευαν αλλοτε γλειφοντας και αλλοτε απειλωντας την εκαστοτε εξουσια ουτε και πειραξε κανεις τους παχυλους, προκλητικους και τελειως αδικαιολογητους –σε σχεση με τα προσοντα- μισθους τους. Οχυρωνονται πισω απο δηθεν ʽεθνικες αναγκεςʼ και βγαζουν σπυρια οταν ακουν για πιθανες ιδιωτικοποιησεις ...Λογικο θα σκεφθειτε, διοτι τοτε, θα επρεπε να αφησουν τα κομπολογια, τα σταυρολεξα, τα μανον και τα ζωδια και να κανουν και καμια δουλεια, γιατι τα νεα αφεντικα θα θελουν να βγαλουν λεφτα απο την επιχειρηση και οχι να χρυσοπληρωνουν στρατιες υπεραριθμων ...κοπρων! Και για να μη νομιζετε οτι υπερβαλλω, εχω ενα πολυ γνωστο μου (με το ζορι αποφοιτος Γυμνασιου) που παει νυχτερινο ωραριο σε εργοστασιο της ΔΕΗ με κοντο παντελονακι, σαγιοναρες, με την εφημεριδα και τηλεοραση στο χερι! Ο μαγκας, δουλευει και ....υπερωριες και ετσι καθαριζει γυρω στα 7,000 το μηνα –ναι, καλα ακουσατε! Επειδη βεβαια αυτος και ολοι οι υπαλληλοι της ΔΕΗ αλλα και οι συνταξιουχοι επιτελουν ...εθνικο εργο, πληρωνουν σκανδαλωδως μειωμενο τιμολογιο στο ρευμα και την ωρα που ολοι εμεις κυνηγαμε τα παιδια μας να κλεισουν κανα φως στο δωματιο, αυτοι εχουν τα παραθυρα ανοιχτα (χειμωνα καιρο) και τα ηλεκτρικα αεροθερμα να δουλευουν στο φουλ....Η κοινωνικη δικαιοσυνη στο μεγαλειο της! Οι ...κουρασμενοι αυτοι και σημαντικοι υπαλληλοι, ισχυριζονται οτι ειναι ενα βοηθημα που τους χρωσταει το κρατος γιατι τους...εφαγε (λεει) τα λεφτα απʼτο ταμειο τους και επειδη πριν...45 περιπου χρονια δεν τους ειχαν δωσει αυξησεις ....Φωναζει δηλαδη ο κλεφτης να φυγει ο νοικοκυρης!
Αμʼ οι αλλοι της ΕΥΔΑΠ? Αλλοι καρεκλοκενταυροι εργατικοτατοι φωστηρες κιʼαυτοι, δεν εχασαν τιποτε απʼτους προκλητικους μισθους, γιατι ναι, προκλητικο ειναι να παιρνει γραμματεας του γυμνασιου 2,400 καθαρα, και να εχει και 40% εκπτωση στο λογαριασμο του νερου. Εχετε δει ποτε κανεναν να πλενει με το λαστιχο το δρομο μπροστα απʼτο σπιτι του? Οχι το πεζοδρομιο, το δρομο ειπα! Θελετε φωτογραφια?
Παμε και λιγο στον ΟΔΙΕ? Οι υπαλληλοι των αλογομουρηδων, με τη δικαιολογια οτι δεν επαρκουν, εχουν τρελλαθει στις υπερωριες και τα Σαββατοκυριακα, με αποτελεσμα να παιρνουν πολυ περισοτερα σημερα απʼοʼτι πριν τις –αστειες- περικοπες που τους εγιναν.
Οι αλλοι στα ΕΛΠΕ το εχουν παραχοντρυνει το παιχνιδι και κανουν απεργιες ξερετε γιατι? Γιατι δεν θελουν να πεσουν οι μισθοι τους κατω απο τον ευρωπαϊκο μεσο ορο των πετρελαϊκων εταιριων!! Τσεπωνουν απο 3-5,500 το μηνα (οι χαμηλομισθοι!) και απεργουν! Ξερετε βεβαια οτι παιρνουν και 17,5 μισθους το χρονο, ετσι?
Στον ΟΠΑΠ, περιπου 850 υπαλληλοι παιρνουν 800-1,000 το μηνα, και καμια 250αρια goldenboys (βλ. τρωκτικα) τσιμπανε απο 8-15,000 το μηνα!!! Σε τι χωρα ζουμε τελικα?? Καλα ...ξερουμε, αλλα πολυ καλα θα κανει το Υπουργειο Οικονομικων να αφησει ησυχο τον ηδη πολλαπλα ταλαιπωρημενο κοσμακη και να κοψει τα ουμπαλα (...αν τους βασταει) απο ολους αυτους τους προνομιουχους κοπρους που διατεινονται οτι ʽεμεις σας ανεβασαμε στην εξουσιαʼ και να κοψει και ολα τα προκλητικα-προνομιακα τιμολογια και επιδοματα που διατηρουν ξεδιαντροπα τοσες δεκαετιες τωρα. Ειναι καθαρα θεμα κοινωνικης δικαιοσυνης! Εδω θα φανει ποιος τα εχει ...καμπανες και ποιος διακοσμητικα. Ξεχαστε κυριοι το ʽπολιτικο κοστοςʼ και να ειστε σιγουροι οτι καταργωντας τα ʽρετιρεʼ αυτα, ο πολυπαθος λαος θα σας χειροκροτησει και θα κερδισετε 100 φορες περισοτερους ψηφοφορους απʼ οσους θα χασετε. Ειναι αδιανοητο να βγαινει οποιοσδηποτε καραγκιοζης καρεκλοκενταυρος και να απειλει οτι ʽθα κατεβασω τους διακοπτεςʼ! Ποιους διακοπτες ρε κοπροσκυλο? Απʼτο σπιτι σου τους εφερες? Μονο που το λεει, πρεπει να τον μπουζουριασουνε μεσα και να φαει μερικες μαπες για να μαθει να απειλει το κοινωνικο συνολο του οποιου το αιμα ρουφαει αυτος και οι ομοιοι του τοσα χρονια! ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! Πεταξε τις βδελλες απʼτο κορμι σου!

ΥΓ1: Το 1981, ο Προεδρος Ρεηγκαν στις ΗΠΑ, απελυσε σε μια νυχτα 13,500 ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας που νομιζαν κιʼεκεινοι οτι εχουν ισχυρο σωματειο και δικαιωμα να εκβιαζουν το κοινωνικο συνολο.... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου